Annoncering bliver efterhånden praktiseret overalt og i alverdens afskygninger. Du kender det sikkert selv – du møder reklamer, kampagner og budskaber alle steder på din vej – på bygninger, på busser, på taxier, i toget, i TV, via apps og streamingtjenester samt i bybilledet generelt. Grunden er meget enkel – det virker.

Kanalerne til annoncering

Særligt borgerne i Region Hovedstaden udsættes for den annoncering, der udspiller sig i bybilledet – også kaldet out-of-home advertising (OOH). OOH er selvfølgelig også et landsdækkende fænomen, men det giver rigtig god mening at udnytte OOH i tættere beboede områder som hovedstadsregionen, fordi kontaktprisen vil være væsentlig lavere, og synligheden og muligheden for at nå flere mennesker er højere.

Tal fra Index Danmark/Gallup viser, at folk i Region Hovedstaden i modsætning til befolkningen i resten af landet bruger færre dage om året på at se nogle af de mest gængse TV-kanaler som TV2, TV2 Charlie, DR1, TV3, Kanal 5, Kanal 4 og TV2 Zulu [1]. Derfor er det måske andre annonceringskanaler, der skal fokuseres på, hvis man ønsker taletid overfor disse forbrugere.
Til gengæld streamer borgerne i hovedstadsregionen mere, hvilket måske kan forklare det mindre forbrug af tid på traditionel TV-seening [2].
Når de danske borgerne bliver spurgt ind til, om de kan undvære at se fjernsyn, er der da også flere i Region Hovedstaden, som er enige eller fuldstændig enige i, at de sagtens kan undvære at se fjernsyn (30%), end tilfældet er i resten af landet (19%) [3].

Interesser og forbrugsadfærd – fun facts

Tal viser, at særligt borgerne i Region Hovedstaden køber økologiske dagligvarer. Som man kan se på grafen, køber en større andel af beboerne i Region Hovedstaden økologi indenfor en række dagligvarekategorier. Og sagt på en anden måde køber folk i hovedstadsregionen årligt økologiske grøntsager 54 dage oftere, økologisk brød 45 dage oftere, økologisk mælk 43 dage oftere, økologiske æg 37 dage oftere, økologisk kød 34 dage oftere, økologisk ost 27 dage oftere og økologisk pasta/ris 21 dage oftere end borgerne i resten af landet [4].

Annoncering i S-tog
Udseende og generel fremtoning lader også til at vægte tungere i hovedstadsregionen, hvor personlig pleje [5] benyttes oftere end i resten af landet. Derfor er det heller ingen overraskelse, at borgerne i Region Hovedstaden besøger den danske detailgigant indenfor skønhedsprodukter, Matas, mere og oftere end borgerne i resten af landet [6].

Annoncering infoskærme S-tog

Der er også geografisk forskel på forbruget i Danmark. Den gennemsnitlige borger i Region Hovedstaden bruger blandt andet årligt flere penge på ting som aviser, oplevelser, spil, tøj, sko, velgørenhed, restaurantbesøg og ferie mm. end der bruges i resten af landet. F.eks. bruger den gennemsnitlige borger i Region Hovedstaden årligt 15.842 kr. på ferie, hvor forbruget til sammenligning er på 12.811 kr. for den gennemsnitlige borger i resten af landet – altså hele 3.000 kr. mindre [7].

Out of home annoncering

Hvad er Train TV?

Train TV – de digitale skærme i S-togene – er en digital OOH-kanal, som opererer i hele S-togsnetværket i Region Hovedstaden og en lille del af Region Sjælland. Vi tilbyder vores annoncører 583.000 unikke seere på blot én uge, stor synlighed, en bred dækning i målgrupperne samt en lav kontaktpris. Du rammer desuden nogle af Danmarks mest trafikale knudepunkter og kan målrette dine annoncer mod geografiske områder eller tidspunkter på dagen. Det er ganske nemt og effektivt, og der er kort fra din idé til en færdig annonce, som kan vises på vores i alt 2.806 skærme.

Her kan du læse en mere udførlig præsentation af mediet og vores seertal.

Vil du høre mere om dine muligheder for at annoncere i S-togene, eller kunne du blot tænke dig et uforpligtende tilbud, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Du finder vores kontaktoplysninger her.

Fandt du dette indlæg interessant – følg vores virksomhedsside på LinkedIn, så bliver du automatisk holdt opdateret om vores indhold i fremtiden.

 

[1] Beboerne i Region Hovedstaden ser TV2, DR1, TV3, Kanal 5, Kanal 4, TV2 Zulu og TV2 Charlie færre dage i løbet af et år end resten af landet (Index Danmark/Gallup 1H 2018).
[2] Beboere i Region Hovedstaden streamer serier/programmer, film/filmklip, spillefilm, nyheder  og live-TV flere dage i løbet af et år end resten af landet (Index Danmark/Gallup 1H 2018).
[3] Tal fra Index Danmark/Gallup 1H 2018.
[4] Tal fra Index Danmark/Gallup 1H 2018.
[5] Neglelak/neglepræparater (kvinder), Rouge/pudder/foundation (kvinder), Læbestift/lipgloss (kvinder), Skintonic/rensecreme, Aftershave/lotion/barber-sprit/eau de toilette (mænd), Øjenkosmetik (kvinder), Dagcreme/natcreme (kvinder).
[6] Tal fra Index Danmark/Gallup 1H 2018.
[7] Tal fra Index Danmark/Gallup 1H 2018.